onama-top

O nama

A sample page description

Ukratko o Ars Nautici

kormilo-separator

Naglo bujanje potražnje u turizmu, te povezanim i proizašlim djelatnostima, uzrok su nekontroliranog i neplaniranog, gotovo stihijskog, ubrzanog razvoja Poreštine, Istre i Jadrana općenito – u turističkom smislu – kroz posljednjih pedesetak godina. Navedeni faktori i nadasve, izostanak preciznog regionalnog razvojnog plana doveli su do praktičnog nereda i nekonzistentosti na već nesređenom tržištu.

Profesionalnom, pouzdanom i kvalitetnom uslugom i maštovitom ponudom stvorili smo upečatljiv brand i poslovni profil, vrlo brzo prepoznat od strane klijenata, kako domaćih, tako i stranih, te s ponosom možemo reći da sa zadovoljstvom i stilom opslužujemo i najzahtjevnije klijente.

Spektar naših usluga proteže se od turističkih ekskurzija i teambuildinga za grupe atraktivnim brodovima, charter najmom sportskih brodica diljem Jadrana, transfera, pribavljanja posade i osoblja za sve vrste plovila, taksi transfera, škole jedrenja pa do suhog depota te usluga servisa. Obratite nam se s povjerenjem, sigurni smo da možemo udovoljiti i Vašim zahtjevima!

Vaš Ars Nautika Team!

Vrsar

Vrsar je smješten gotovo na samom ušću Limskog zaljeva, na 54 m visokom brežuljku. Prvobitno naselje bilo je samo na vrhu brežuljka, da bi se kasnije razvijalo i po njegovim obroncima. Novi, turistički Vrsar, orlandin razvija se uz more. Okružuju ga romantični otoci i hridi: Figarolica, Lakal, Salamon, Zavata, Galiner, Sv. Juraj, Longa, Gusti Školj, Tuf, Galopon, Koversada, Orlandin.

Limski kanal

Limski kanal je zaljev na zapadnoj obali Istre između Vrsara i Rovinja. Nastao je kao estuarij (potopljeno riječno ušće) rijeke Pazinčice koja danas ponire u Pazinskoj jami kod Pazina, a u prošlosti se je ulijevala u more u Limskom kanalu. U njezino staro korito je prodrlo more te je tako nastao današnji zaljev te on nije fjord kao što se često pogrešno govori (fjord je zaljev nastao radom ledenjaka).

Rovinj

Prvo pominjanje Rovinja kao Castrum Rubini, koliko je poznato, nalazimo u djelu “Cosmographia” ravenskog Anonimusa. Djelo, iz VII. st., s mnoštvom geografskih podataka koji se odnose na V. st. iz čega rovinjski kroničar Benussi zaključuje da je Rovinj nastao u razdoblju od III. do V. st. Okolica današnjeg Rovinja je, prema arheološkim nalazima, bila nastanjena već u prapovijesnom razdoblju – brončanom i željeznom dobu, kada u Istri cvate kultura Histra koji su tu živjeli i trgovali sa Grcima i Etrušćanima. Najnoviji slučajni nalazi ukazuju na postojanje života već na prijelazu iz II. u I. milenij na samom otoku (od 1763. poluotok) na kojem je smješten današnji Rovinj.

Imate dodatnih pitanja u vezi najma naših plovila?